Affiliate netwerken

Affiliate netwerken

Voor vragen, suggesties of aanmelden als lid van affiliate netwerken vereniging kunt u altijd contact met ons opnemen. Affiliate netwerken zijn intermediairs tussen publishers en adverteerders en zorgen voor de online marketing waarbij afgerekend wordt op resultaat. In 2011 sloten Affiliate4You en affilinet zich aan.

PAN wil kwaliteit en betrouwbaarheid van de diensten van zowel affiliates, adverteerders, mediabureaus en netwerken garanderen. De partij die zelf haar producten en diensten aanbiedt op internet, meestal in de vorm van een webwinkel, wordt de adverteerder genoemd. De adverteerder stelt promotiemateriaal beschikbaar voor de affiliate, dit kunnen bijvoorbeeld reclamebanners, tekstlinks of formulieren zijn. Affiliates kunnen met behulp van het ter beschikking gestelde promotiemateriaal van de adverteerders bezoekers doorsturen naar de adverteerder. Wanneer er een actie plaatsvindt in de webwinkel van een adverteerder zal de affiliate hiervoor de vooraf vastgestelde vergoeding ontvangen.

Een affiliate-netwerk is als tussenpersoon de schakel tussen de adverteerders en de affiliates. De affiliate-netwerken zorgen voor een juiste afhandeling van de betalingen aan de affiliates en het doormeten van geplaatste verkopen en leads in hun software. Affiliate-netwerken maken het mogelijk voor affiliates om meerdere adverteerders te promoten binnen één interface. Het kan ook voorkomen dat adverteerders zelf in het bezit zijn van deze software. Een publisher heeft tools nodig om het advertentie materiaal van een affiliate-netwerk te kunnen gebruiken. Zo is er verschillende programmatuur op de markt die de publisher hierbij kan helpen. Deze systemen maken het mogelijk promotiemateriaal om te zetten tot zichtbare advertenties.

Zeker voor beginnende publishers kan dit een goede oplossing zijn. Affiliate marketing is gebaseerd op het principe van no cure no pay, wat inhoudt dat een affiliate slechts wordt betaald als hij de dienst tot een goed einde heeft gebracht. De afkorting eCPC staat voor de effectieve cost per click. De eCPC wordt berekend aan de hand van de gemiddelde opbrengst of uitgave per geleverde of ontvangen bezoeker.

Een leadvergoeding wordt uitgekeerd wanneer een bezoeker via de affiliate contact opneemt met de adverteerder door bijvoorbeeld een formulier in te vullen. Het is vervolgens de taak van de adverteerder om het daadwerkelijk om te zetten in een sale of klus, hier houdt de affiliate zich niet mee bezig. Hier wordt een vergoeding betaald zodra de bezoeker via de affiliate voor directe omzet zorgt. De adverteerder kan als vergoeding een percentage van het verkoopbedrag uitkeren aan de affiliate. Hierbij wordt er een vergoeding uitgekeerd aan de affiliate door de adverteerder per keer dat de advertentie bekeken is. Zij zijn volledig afhankelijk van datgene wat de adverteerder via het boekingssysteem aan dat systeem laat weten. Dit artikel is een beginnetje over economie.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 1 nov 2018 om 19:00. Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Affiliate marketing: wat zijn de kosten en wat levert het op? Vrijwel alle grote e-commercebedrijven in Nederland hebben een affiliate- of partnerprogramma. Binnen een affiliate-programma geven adverteerders website-eigenaren de mogelijkheid hun product of dienst te promoten in ruil voor een commissie per afgesloten lead of sale.

Wat zijn de kosten van een affiliate-programma voor de adverteerder? Op welke kosten moet je letten als je een affiliate-programma beheert? Ik heb geprobeerd daar een zo volledig mogelijk overzicht van te geven. Tot slot wordt er nog ingegaan op de vraag waar je op moet letten bij de keuze voor een netwerk. Netwerkkosten Hieronder licht ik per onderdeel uit wat de kosten zijn van een affiliate-netwerk. De grootste netwerken in Nederland zijn Zanox, Daisycon en Tradetracker. Deze netwerken verzorgen de meting van de orders, promotie van het programma en de werving en uitbetaling van de affiliates.